040203 35393A 604C27 616669 8D9295 B4996C C0C4C5 FF944C

Share this photo on Twitter Share this photo on Facebook

Orgull Menorqui

Posted by
ESTEVE (MAO MENORCA, Spain) on 17 May 2009 in Lifestyle & Culture and Portfolio.

El cavall de raça menorquina és un animal harmònic, de caràcter tranquil, plantós i obedient. És de conformació eumètrica, longilínia i de perfil frontonasal lleugerament convex.
La seva silueta és esvelta i el color de la seva capa es negre.
Característiques mes destacades:
Té el cap llarg, de grandària mitjana, sec i descarnat, però harmònic. Les orelles també son de grandària mitjana, d’implantació correcte i amb les puntes divergents i mòbils. Els ulls son rodons, amb les òrbites ben marcades, la qual cosa li dóna una expressió de mirada molt viva. Els oronells són poc destacats, fet que ocasiona que el cap tingui una forma allargada.
El coll és robust, de llargària mitjana, lleugerament arquejat, ben musculat i potent, amb bona inserció amb el cap i el tronc. La cabellera es forta i abundant. El tronc es allargat, amb la creu estreta, però poc destacada. El pit es d’amplària mitjana i el costellam tirant a aplanat.
La línia dorsolumbar és recta i la gropa un poc caiguda. Les extremitats són llargues, ben aplomades i, en general, poc musculades. Els genolls i els garrons són forts i amples, i les potes fortes i no molt grans. La coa es d’inserció baixa, llarga, de pél llarg i fort. El color del pél es negre, en les seves variants, cosa que li dóna un aspecte molt elegant. S’hi accepten taques blanques a la cara i a les extremitats, sempre que siguin d’extensió reduïda. Dades generals:
El cavall de raça menorquina és un cavall noble, de sang calenta, rústic,resistent i enérgic. Amb una gran aptitud per a la sella i l’enganx, tot i que la seva aptitud mes valorada a dia d’avui es la participació a les festes populars de l’illa de Menorca, on es insubstituïble. La cria de cavalls menorquins no ha estat fins ara una activitat productiva per ella mateixa, sinó complementaria de les altres activitats ramaderes de l’illa. La progressiva demanda d’aquests animals, tant en l’àmbit interior com a fora, a causa de la gran promoció de la raça que fan les festes populars, ha ocasionat que actualment l’objectiu principal de les ramaderies de cavall menorquí sigui la venda de cries.

Canon EOS 400D 1/160 second F/4.5 ISO 1600 145 mm

Canon EOS 400D
1/160 second
F/4.5
ISO 1600
145 mm

cavall